برگرفته از هنر تجسمی برای توانجویان
  http://www.tvat.ir/
استفاده از مطالب با ذکر نام منبع مجاز می باشد
 
پایان دور دوم کارگاه هنر تجسمی و هنر درمانی در لرستان - ۱۳۹۴/۱۰/۲۴ خبر


دور دوم کارگاه آموزشی " طرح تقویت و توسعه برنامه های هنر درمانی در مراکز توانبخشی روزانه "  در خرم آباد برگزار شد .
22 و 23 دی ماه 94 خرم آباد مرکز استان لرستان میزبان مربیان هنر مراکز توانبخشی ذهنی روزانه از شهرهای : خرم آباد ؛ بروجرد ، ازنا ؛ درود ؛ الیگودرز؛ پلدختر ؛ نورآباد بود .
در دور دوم و پایانی این کارگاه چهار روزه ؛ مربیان که در کارگاه قبلی با مباحث تئوریک شیوه های بهره برداری ازهنر تجسمی  برای تولید آثار هنری توسط توانجویان ذهنی و جنبه های درمانی هنر در این زمینه مانند افزایش توجه و تمرکز ؛ اصلاح خود پنداره و افزایش اعتماد به نفس آشنا شده بودند ؛ به صورت عملی نیز ؛ مباحث فرا گرفته را تجربه نمودند .
در روز نخست این کارگاه ؛ مربیان با شیوه های برنامه ریزی و مدیریت اجرای یک اثر هنری آشنا شده  و شیوه های ساده و قابل اجرا نمودن را تمرین نمودند . آشنائی با روشهای مدیریت رفتار های هنری کم توانان ذهنی و شیوه های جلب و جذب آنان برای ادامه مسیر نیز مورد بحث قرار گرفت . به دنبال آن و پس ازآشنائی با تکنیک های ساده شده اجرای کار ؛ مربیان در قالب گروه های چهار نفره ، به تولید یک اثر نقاشی پرداخته و در پایان تابلوهای بسیار زیبائی را به نمایش درآوردند  .
در روز دوم ؛ مباحثی پیرامون شیوه های عرضه و ارائه آثار هنری و تولیدات جانبی  و مورد بحث قرار گرفت  . شیوه های ساخت برخی وسائل مورد نیاز برای کاهش هزینه ها و ... بخش دیگری از مباحث طرح شده در این جلسه بود . در ادامه  شرکت کنندگان  به صورت عملی با شیوه کار توانجویان ذهنی آشنا شدند.
در هماهنگی به عمل آمده با مدیریت مرکزذهنی نوید،  سه توانجوی ذهنی و خردسال این مرکز ( دو کودک سندرم داون و یک کودک کم توان ذهنی در سنین 4 تا 10 سال ) در این کار گاه حضور یافته و با روش ارائه شده به تولید آثار هنری پرداختند . در روند اجرای این آثار مربیان با چگونگی برنامه ریزی و هدایت توانجویان از نزدیک آشنا شده و ضمن اجرای کار  سوالات خود را در این زمنیه مطرح نمودند .
مهوش سلگی ، کارشناس ناظر مراکز با حضور در این جلسات بر این نکته تاکید نمود که : بهزیستی بر پیگیری حسن انجام این طرح توسط مراکز نظارت کامل خواهد داشت .
به گفته مریم فروزانفر ، کارشناس فرهنگی هنری معاونت توانبخشی استان ؛ این رویداد که زیر نظر معاونت توانبخشی  اداره کل بهزیستی استان لرستان به اجرا در آمده ؛ بخشی از " طرح تقویت و توسعه برنامه های هنر درمانی در مراکز توانبخشی روزانه "  است که از سوی معاونت امورتوانبخشي دفترامورتوانبخشي روزانه وتوانپزشكي سازمان بهزیستی کشور طراحی و اجرای شده .
امور اجرائی این رویداد نیز از طریق انجمن مراکز غیر دولتی توانبخشی استان لرستان به انجام رسیده است .

این خبر را در وب سایت های زیر ببینید
بهزیستی استان لرستان
خبرگزاری کار ایران (ایلنا)


 

برگرفته از هنر تجسمی برای توانجویان
  http://www.tvat.ir/
استفاده از مطالب با ذکر نام منبع مجاز می باشد